Ayrıkotu Yayınları'ndan
İKİ YENİ KİTAP:
Mustafa Deniz Serter'in "Sessiz" öykü kitabı Ayrıkotu Kitap Etiketi ile Raflarda Yerini Aldı
Genç öykücülerden Mustafa Deniz Serter "Sessiz" öykü kitabı ile çıkıyor karşımıza. Yazarın öyküleri şu geçtiğimiz günlerde insanların yüz dökümü aslında. Duygu hallerimizin, itirazlarımızı sustukça büyüttüğümüz ortak sorunlarımızın öyküleri.
Tarık Tufan’ın da dediği gibi: İnsanı anlatmak değil, susmak yorar. İnsanı yaşamak değil, gizlemek yorar. İnsanı yol değil, kalmak yorar.
“Mahalleye tepeden bakan, sahipsiz, iki katlı harap ev, herkesin korkulu rüyasıydı. Etrafı taş duvarla çevrili, çatısındaki kırık kiremitler yosun tutmuş, camsız, birkaç tahtayla kapatılmaya uğraşılmış pencereleri ve ürkütücü görünümüyle, hayaletlerin ve cinlerin istilasına uğradığı inanılırdı. Evsizler bile soğuk kış gecelerinde bu kâgir eve yaklaşmaktan çekinir, kendilerine başlarını sokacakları başka bir dört duvar arardı. Örümcek ağlarıyla kaplı, tahtakurularının delik deşik ettiği, baykuş ve güvercinlerin yuva edindiği evle ilgili anlatılan hurafelere inananlar, kafalarını çevirip yukarı bakmaktan korkar, yıkılması için belediyeye dilekçe yazar, bedensiz varlıkların buna kızacağını düşünüp kâğıtları yırtar hatta yakarlardı.”
Faruk Duman’ın Derlediği “ALKARISI” Ayrıkotu Etiketi İle Raflarda Yerini Aldı.
Yazarların biraya gelerek tek temadan yola çıkarak farklı bakış açıları ile kaleme aldığı öyküleri okumak okur için daima ilgi çekici olmuştur. Bu kez okurla buluşan “Alkarısı” ana temalı öykülerde 13 yazar “Alkarısı”ı kendi üslupları ile kaleme aldılar.
Alkarısı kültü, Türk korku söylencelerinin en eskilerinden biri. Lohusa kadınlara musallat olan, onların ve özellikle yeni doğan bebeklerin ciğerleriyle beslenen bu kızıl saçlı cin, uzun parmakları ve rüzgâr hızına erişen atıyla son derece özgün bir korku figürü. Bu küçük öykü seçkisinde öykücülerimiz, edebiyatımızda pek az işlenmiş bu kült ile ilgili hikâyeler kaleme aldılar. Okuyacağınız on üç öykü, efsaneye birbirinden değişik bakış açılarıyla yaklaşıyor. Ortaya son derece zengin bir öykü toplamı çıkıyor.
Kitapta yer alan yazarlar;
Ayşe Parlak Akyüz / Tel Kadayıf
Feray Öner / Alı Al, Moru Mor
Tuğrul Karataş / Babaşarka
Yeşim Günay / Hezeyan
Arzu Alkan Ateş / Alaca’nın Cinleri
Yücel İnce / Demir Toprak Altında
Ahsen Dalca Korkutan / Şehrin Işıkları
Elif Kesikoğlu / Çuvaldız
Rümeysa Oğuz / Avaz
Ömür Yılmaz / Al, Kara, Sarı, Tüm Renkler Aynı
Nilgün Çelik / Tövbe
Müge Demirkır / Kızıl Akreplerin Devri
Şebnem Balevi / Kurt Derisi